barmani-na-wesele-2Składniki:

1. 2 polędwiczki wieprzowe
2. 3 ? 4 łyżki miodu
3. 2- 3 łyżki musztardy
4. 1 łyżeczka tymianku
5. Pół łyżeczki ostrej papryki
6. Pół łyżeczki przyprawy do mięsa wieprzowego
7. 1 ząbek czosnku
8. Masło
9. Ewentualnie sól i czarny pieprz

Wykonanie:

Zmieszać musztardę z miodem, dodać tymianek, przyprawę do wieprzowiny, paprykę i posiekany ząbek czosnku.
Polędwiczki wieprzowe umyć, osuszyć i pokroić na niezbyt grube plastry (1 cm) i leciutko rozbić przez folię spożywczą a następnie posmarować przyrządzoną marynatą z obu stron. Wstawić do lodówki na około 12 godzin.
Po tym czasie mięso wyjąć z lodówki.
Na patelni rozgrzać masło i usmażyć polędwiczki z obu stron (po kilka minut na każdą stronę).
Podawać z pieczonymi ziemniakami i sałatką warzywną lub ogórkami korniszonami.