sushi-grodzisk-mazowiecki-1Składniki:

1. 60 dag schabu bez kości
2. 3 jajka
3. Pół cukinii
4. 1 mała marchewka
5. 3 łyżki oleju
6. 2 łyżki masła
7. 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
8. 1 łyżka sosu sojowego
9. Przyprawa do grilla
10. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Cukinię i marchewkę, oczyścić, obrać, umyć i pokroić w kosteczkę. Jajka dokładnie roztrzepać, doprawić solą i pieprzem wymieszać z pokrojonymi warzywami. Na patelni rozgrzać masło i na nim usmażyć omlet.
Schab umyć i osuszyć. Mięso rozciąć tak, aby powstał płat. Posypać solą i przyprawą do grilla, przykryć usmażonym omletem i ciasno zawinąć. Obwiązać nitką, aby zachować kształt. Na brytfance rozgrzać olej i zrumienić na nim mięso ze wszystkich stron. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni Celsjusza. Mięso posmarować sosem sojowym wymieszanym z koncentratem pomidorowym i przyprawami. Wstawić do piekarnika na około godzinę.