catering-rzeszow-1Składniki:

1. Cztery niezbyt grube kotlety schabowe
2. 1 szklanka ugotowanej kaszy perłowej
3. 1 cebula
4. 1 jajko na twardo
5. 1 jajko surowe
6. 3 pieczarki
7. 3 łyżki oleju
8. Przyprawa do schabu
9. Sól, świeżo zmielony czarny pieprz

Wykonanie:

Kotlety schabowe dokładnie umyć i osuszyć, lekko rozbić. Oprószyć solą, przyprawą do schabu i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przykryć i odstawić na około pół godziny do lodówki.
Cebulę obrać i drobniutko posiekać. Pieczarki oczyścić i pociąć na małe kawałeczki.
Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Zeszklić na nim cebulę, dodać pieczarki i jeszcze chwilkę podsmażyć. Ugotowane jajko obrać i drobno posiekać. Cebulę z pieczarkami i posiekane jajko wymieszać z ugotowaną kaszą, a następnie dodać surowe jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku.
Na każdym plastrze mięsa ułożyć porcję farszu z kaszy, podnieść brzegi mięsa i związać u góry (ma powstać coś w rodzaju torebki). Resztę oleju rozgrzać na patelni i smażyć każdy kawałek mięsa z kaszą około 12 minut często przewracając. Podawać z marchewką i groszkiem.